Good Morning Blues

Uppsala 1967.
På ett foto i salig Bildjournalen sitter fyra unga män på varsin öltunna i puben Profetens källare. Föga kunde den rosiga kvartetten ana att det nybildade bandet Good Morning Blues skulle bestå ännu efter drygt 50 år. Kanske är det världens äldsta band? Vissa, som Rolling Stones, har hållit på längre men det unika med Good Morning Blues är att de fyra originalmedlemmarna fortfarande är kvar efter ett halvt sekel.
Att bandet ännu existerar säger något om vårt inbördes förhållande. Vi har slipats mot varandra och lärt oss acceptera varandras egenheter - eller tvingats resignera. Men det har också krävts en gemensam musikalisk nämnare, för oss ligger den i den blusbaserade musiken med utflykter in på jazzens revir.
I dag har Good Morning Blues åtta medlemmar. I det längsta sa vi oss att det fick räcka med sju, inte fler och helst inte färre. Men 2016 införlivades den strålande unge trombonisten Hampus Adami och i ett slag sjönk medelåldern drastiskt om än det skiljer 60 år mellan den yngste och den äldste. Musiken känner inga åldersgränser.
De flesta av Good Morning Blues medlemmar är sedan länge kända och etablerade namn på den svenska musikscenen. Den ursprungliga kvartetten består av Claes Janson (sång och gitarr), Jan Wärngren (piano), Björn Sjödin (trummor) och Thomas Lindroth (bas och sång). Därefter har tillkommit John Högman (saxofoner), Bosse Broberg (trumpet), Anders Johansson (gitarr, ersatte Thomas Arnesen 2004) och så Hampus då på tampen.
Namnet Good Morning Blues tog vi för övrigt eftersom det var den enda låt Claes och Thomas kunde tillsammans. Den har också blivit vår signaturmelodi. En snabb beräkning visar att vi under detta halva århundrade spelat den totalt mer än en vecka i sträck.
Fast viktigast av allt: Utan den publik som troget följt oss i alla dessa år hade vi aldrig kunnat fira detta jubileum. Vi kan bara känna tacksamhet mot er alla.

Grundtrion i Uppsala med Jan Wärngren, piano, Thomas Lindroth, bas och sång, och Björn Sjödin, trummor, utökades 1967 med Claes Janson på sång och gitarr. Good Morning Blues var den enda låt vi kunde tillsammans, därav namnet. Efter hand kom Thomas Arnesen, gitarr och sång, 1972, John Högman, saxofoner, 1974, och Bosse Broberg, trumpet, 1987. År 2004 ersattes Thomas Arnesen av Anders Johansson. Så nu senast Hampus Adami på trombon.
Fler har vi inga planer på att bli. Och helst inte färre!

Profeten var inne-stället under hela 70-talet och blev känt i riksmedia när en 26-årig student sköt ner fem ungdomar med en kulsprutepistol alldeles utanför.

Se och lyssna på Youtube: Kiddin mi, Cut me to the bone, There goes my heartI got a woman, Through & thought, Shadows in the rain, Work song, Sway, Have you ever seen the rain
Se GMB:s video från London 1989 
Vi har även skrivit en bok om oss som individer och som grupp. Och i den finns också alla 9 skivinspelningar vi gjort.
Dvs vi berättar hur ni kan ladda ner och lyssna på allt vi gjort!
Good Morning Blues jubileumsbok plus vår nya CD 250:- Du kan köpa enbart skivan för 100:-