Bluesgitarr

fredag 26 juni – fredag 3 juli 2020
fredag    2 juli – fredag 9 juli 2021


En kurs för sanna bluesdiggare. Om du är nybörjare eller avancerad spelar ingen roll bara du är vän med din gitarr.
Nedre åldersgräns är 16 år - Ingen åldergräns uppåt!

Innehåll

Vi gör nedslag i bluesens rika historia genom att lära oss låtar från olika artister och tidsepoker. Det blir samspel, solospel, improvisation, slidegitarr, sång, fingerpickning, öppna stämningar och olika kompstilar.  För att få inblick i bluesens värld blir det förstås historieberättande och musiklyssning. Undervisningen sker i första hand på stålsträngad akustisk gitarr, men genomgång av elgitarrtekniker ingår för intresserade. Du får gärna ha med elgitarr, elbas, munspel eller tvättbräda som extrainstrument, inte minst för kvälls-och nattjammen. 
En vanlig dag på Visingsö börjar med frukost i sekelskiftesvillan "Framnäs" eller på gräsmattan utanför om vädret tillåter. Vid nio kör förmiddagspasset igång till klockan tolv då vi äter lunch och därefter eftermiddagspass. Självklart tar vi också fikapauser uti solen med trevlig umgänge! Middagen serveras från halv sex och vid sju träffas vi alla på ”Loftet” för en stunds musicerande tillsammans med de andra kurserna som pågår samtidigt. Därefter är det fritt fram för jam i de olika lokalerna där vi möts över kursgränserna. På ”Loftet” serveras fika alla kvällar och det finns tillgång till bar. Sista kvällen dukar vi upp till fest med roliga inslag och mycket musik och kursens sista dag avslutas med lunch.

Första dagen incheckning i receptionen där kursledningen möter dig. Du får ditt rum samt lite praktisk info om anläggningen. Vid 15.10 startar kurserna med samling och fika på ”Loftet”. Här får du mer info om veckan samt träffa lärarna. Därefter går respektive grupp med lärare till sin kurslokal, där mer detaljerad info ges om just din kurs.

Ansökningsblankett

Finner du i menyn längst upp. Anmälan är bindande och anmälningsavgiften återbetalas endast vid platsbrist.

Kursavgift inklusive anmälningsavgift/administrationsavgift

Enkelrum med egen dusch och toalett 11.600   (11.900  2021) 
Dubbelrum med egen dusch och toalett 10.800   (11.100  2021) 
Enkelrum/dubbelrum med dusch och toalett i korridor 10.000   (10.300  2021)
Alla priser inklusive moms.

Antagning till kurserna går efter ansökningsdatum, dvs dag för inbetald anmälningsavgift
Besked om plats lämnas fortlöpande!
Anmälningsavgiften 1000 kr betalas till Björntjänsts  Plusgiro 79 27 20-5 eller bankgiro 5103-1912
Med reservation för ev. ändringar

Rakel Grünewald
Kursledare. Pianist, musikpedagog. Studerat på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.
Spelar med bl.a. Visingsömusikanter och gör numera glaskonst.

Björn Sjödin
Kursledare, trummor. Spelar i Swedish Swing Society, Peter Lind and the Cabaret Band,
Good Morning Blues samt i diverse andra sammanhang, allt från revy till rock.

Inger Hugardt
Administratör. Har jobbat inom folkbildningen och organiserat Konserthuskvartarna för Konserthuset och deras jazzserie ”Blue House Jazz” samt de jam som under några år bedrevs olika jazzscener i Stockholm.

Lärare

Rick Taub,
Gitarr. ”Chicago born bluesman, boende i Sweet Home Sweden sedan 40 år”. Verksam som gitarrlärare i Uppsala och Norduppland sedan 70-talet med specialisering inom "Acoustic fingerstyle blues guitar". Läs mer på www.taubsblues.se