Peter Lind and the Cabaret Band

En orkester som på sitt alldeles egna sätt hyllar jazzen från gångna tider genom att framföra "jazzkabaréer" på olika teman.

Fem olika föreställningar har det blivit sedan starten 2001. Den första, Louis Armstrong i våra hjärtan handlar om Louis Armstrongs liv och musik. Stardust blev den andra och beskriver musiken och människorna i Harlem på 20-30- talet. Dessa båda föreställningar har spelats ett 80-tal gånger runt om i Sverige.
Jazzen Anfaller berättar om hur jazzen kom till Sverige och de musikanter som med stora ögon och öron tog till sig den nya musiken. Let The Good Times Roll är en hyllning till tre stora artister med synnerligen olika bakgrund. Svensken Jonny Bode och de två amerikanska storstjärnorna Louis Jordan och Louis Prima.

Jazz, Rock'n'roll och lite Snoddas är den femte jazzkabaré som Peter Lind and the Cabaret Band satt ihop och som hade premiär i mars 2014.
En sjätte kabaré, "Allt var bättre förr", hade premiär i november 2015.
19 mars 2017 var det återigen dags. New Orleans - Land of dreams
Spelas närmast på Reginateatern, Uppsala 24 och 25 sep.

Dom två sistnämnda föreställningarna framförs hela tiden på olika platser runt om i landet och möter stort jubel från en uppskattande publik. Mycket sång eftersom alla i bandet sjunger. Många berättelser och anekdoter. De kända melodierna skickligt framförda i stiltypiska arrangemang.

Förutom dessa föreställningar spelar orkestern även konserter och dansmusik och turnerar även utomlands.

Sagt om tidigare föreställningar

Här är medlemmarna i bandet:

Eva Forsgren sång 
Dataexpert som även sjunger i Solskenorkestern.
Peter Lind, trumpet
Lärare i retorik vid bl a Karolinska Institutet i Stockholm.
Jens "Jesse" Lindgren. trombon
John Högman, saxofon och klarinett
Musiker som förutom i egen kvartett spelar med i Kustbandet, Good Morning Blues och Bosse Brobergs NOGENJA. Arbetar även med inspelningar och som producent.
Petter Carlson Welden, piano
Musiklärare på Södra Latin, hornist, arrangör, spelat med många olika orkestrar som Klas Lindqvist Nonet och Frank Sinatra Orchestra
Kjell Grundström, bas och tuba
Speciallärare och musiktekniker med stort intresse för basar och flyglar.
Björn Sjödin, trummor
Musiker och musikadministratör. Leder jazzkurser på Visingsö. Spelar med i Good Morning Blues, Swedish Swing Society och i rockgruppen Rock Theraphy.